Månadens skörd

Månadens skörd

Klimatsmart mat

Dagens matproduktion är påfrestande för klimatet men vi måste trots allt äta. Vad behöver vi göra och vad ska vi välja för att kunna äta klimatsmart, gott och hälsosamt för en levande planet?

Till reportaget

Roten till det goda

Ofta underskattad men ack så innehållsrik. Nu är säsongen inne att låta världens mesta grönsak slå rot på tallriken. För skönheten sitter på insidan, och än har vi inte satt vår sista potatis.

Läs hela artikeln

Klimatet krisar  – varför gör vi inget?

Konsekvenserna av vårt sätt att leva på kommer att bli förödande för klimatet. Vad kan vi göra nu och varför gör vi inte mer? Månadens skörd sökte svar och bokade tid hos en klimatpsykolog.

Läs hela artikeln

Barnens favoritklubb 

Emil Bodén är frukt- & gröntansvarig på ICA Kvantum Kiruna där han även ansvarar för butikens Papricaklubb. Han brinner för sitt jobb och gillar att vara ute i naturen med sin fru och två barn. I november tipsar han om hur man kan baka tillsammans med barn.

Emils tips

Månadens skörd på Instagram

Följ @manadensskord på Instagram för bilder, filmer, recept, inspiration och inblickar i redaktionens arbete.

     

Om Månadens skörd

ICA Kvantum strävar efter att bli bäst på frukt och grönt. För att nå vårt mål ger vi ut Månadens skörd som genom reportage, tips och recept inspirerar dig om säsongens goda gröna råvaror. Du hittar magasinet gratis i din ICA Kvantum-butik och kan också läsa utvaltinnehåll direkt på webben.