Månadens skörd

Månadens skörd

Inled året med nya, grönare rätter 

Att äta 500 gram frukt och grönt är alltid aktuellt för en bättre hälsa. Ändå toppar spaghettti bolognese, pasta och kyckling listan över våra vanligaste rätter. Julia Tuvesson vet hur man skaffar sig grönare matvanor mitt i årets fattigaste månad! 

Till reportaget

En kändis bland rotfrukter

Möt en söt, knaprig och övervintrande rotfrukt som gärna lyser upp din tallrik lite extra under årets mörkaste månader. Nu tar vi tag i blasten och rycker upp den färgglada men underskattade moroten.

Läs hela artikeln

Mattrend 2021: långsiktig mathälsa

När vår egen hälsa och folkhälsan hotas avspeglas det i våra vanor, inte minst vilka val vi gör i matbutiken. 2021 siktar vi hellre på att bli långsiktigt mathälsosamma än på trendiga quick fix-lösningar.

Läs hela artikeln

Frukstund med Papricafamiljen 

Frukter och grönsaker är viktiga källor till fibrer och vitaminer och ska ingå i alla måltider för hela familjen. Men om du hellre tar en kaffe än en smoothie och barnen vägrar äta grönt? Då finns Papricafamiljen här och ger dig tips för en enklare och godare vardag.

Till Papricafamiljen

Månadens skörd på Instagram

Följ @manadensskord på Instagram för bilder, filmer, recept, inspiration och inblickar i redaktionens arbete.

 

Om Månadens skörd

ICA Kvantum strävar efter att bli bäst på frukt och grönt. För att nå vårt mål ger vi ut Månadens skörd som genom reportage, tips och recept inspirerar dig om säsongens goda gröna råvaror. Du hittar magasinet gratis i din ICA Kvantum-butik och kan också läsa utvaltinnehåll direkt på webben.