Vår Färskvarugaranti för ost

Vår Färskvarugaranti för ost

Vi på ICA Kvantum jobbar för att erbjuda dig ett så brett ostsortiment som möjligt. Hos oss kan du hitta allt från mild frukostost till smakrik mögelost. Självklart kan det i enstaka fall hända att en vara som varken uppfyller våra eller dina kriterier smyger sig in i disken. Därför har vi vår Färskvarugaranti: vi vill att du som kund ska vara nöjd med de varor du köper hos oss, och alltid känna att de är av bästa kvalitet.

Ta med kvittot och varan!
För att ICA Kvantum Färskvarugaranti ska gälla behöver du ha med dig både kvittot och själva varan till butiken.
Utseendet
Utseendemässigt kan ost självklart skilja sig ganska mycket åt, beroende på vad det är för sort. Osten ska se ”pigg” ut, utan färg- eller konsistensförändringar. Fråga gärna vår personal, om du är osäker på hur osten du vill köpa ska se ut. 
Doften
En del ostar luktar väldigt starkt i sig själva. Se till vilken typ av ost du har köpt; vällagrade ostar luktar ofta mer än andra. Mildare ostar brukar bara ha en svag ostdoft.
Smaken
Även smaken skiljer sig mycket åt beroende på vilken ost du väljer. De ostar som luktar starkt smakar mycket, medan de som doftar svagt brukar ha en mild smak.
Utgångsdatum
Olika ostar har olika lång hållbarhet. Självklart kontrollerar vi i butiken alla ostar och utgångsdatum regelbundet.