Vår Färskvarugaranti för fisk

Vår Färskvarugaranti för fisk

Vi på ICA Kvantum kan fisk, och vi jobbar för att hela tiden erbjuda dig det bästa sortimentet. Men det kan självklart hända att en vara som varken uppfyller våra eller dina kriterier smyger sig in i disken. Därför har vi vår Färskvarugaranti: vi vill att du som kund ska vara nöjd med de varor du köper hos oss, och alltid känna att de är av bästa kvalitet.

Ta med kvittot och varan!
För att ICA Kvantum Färskvarugaranti ska gälla behöver du ha med dig både kvittot och själva varan till butiken.
Utseendet
För fisk är färgen och utseendet väldigt viktigt. Det är skillnad på både färg och konsistens om man jämför vita fiskar och t.ex. lax. Fisken ska vara jämt tillskuren och se ”fräsch” ut. Tänk på att fisk ändrar utseende fort om den börjar bli dålig. Ifall du är osäker på hur den ska se ut – fråga gärna vår duktiga personal! 
Doften
Fisk ska dofta friskt av hav. Ifall du känner en söt, syrlig eller sur lukt bör du inte äta fisken.
Smaken
Tillaga inte fisken om du är osäker på doften. Färsk fisk ska ha en fin smak – smakar den fränt eller surt bör du inte äta den. Är du osäker på hur fisken ska tillagas? Fråga oss gärna!
WWFs Rödlistning
Vi på ICA Kvantum håller självklart koll på WWFs rödlistning av fisk samt vilka fiskar som belagts med rött ljus. Det gör vi för att vi tar ansvar. Vår strävan är att bara ha grön- och gullistad fisk från ICAs centrala sortiment.
Utgångsdatum
Vi har flera olika sorters förpackningar, för att all fisk vi säljer ska hålla så bra kvalitet som möjligt. Självklart kontrollerar vi också fiskens utgångsdatum regelbundet.