Vår Färskvarugaranti för fågel

Vår Färskvarugaranti för fågel

Vi på ICA Kvantum kan det här med fågel, och vi jobbar för att hela tiden erbjuda dig det bästa sortimentet. Men det kan självklart hända att en vara som varken uppfyller våra eller dina kriterier smyger sig in i disken. Därför har vi vår Färskvarugaranti: vi vill att du som kund ska vara nöjd med de varor du köper hos oss, och alltid känna att de är av bästa kvalitet.

Ta med kvittot och varan!
För att ICA Kvantum Färskvarugaranti ska gälla behöver du ha med dig både kvittot och själva varan till butiken.
Utseendet
Fågelkött kan variera i utseende – exempelvis är majskyckling ibland gulare än annan kyckling. Det kan vara svårt att avgöra enbart på fågelns utseende ifall den är färsk eller inte. Fråga gärna vår personal om du är osäker. 
Doften
Färsk kyckling är ibland nästan luktfri, men andra gånger kan kyckling som har legat i vakuumförpackning få en lite speciell lukt. Denna ska dock försvinna väldigt fort ifall du låter kycklingen lufta en liten stund.
Smaken
Tillaga inte fågeln om du är osäker på doften. Kycklingkött ska ha en mild smak och, som du säkert vet, vara väl genomstekt.
Utgångsdatum
Vi har flera olika sorters förpackningar, för att all fågel ska hålla så bra kvalitet som möjligt. Självklart kontrollerar vi också köttets utgångsdatum regelbundet.