Vår Färskvarugaranti för bröd

Vår Färskvarugaranti för bröd

Mycket av det bröd som vi säljer på ICA Kvantum är butiksbakat, så en stor del av sortimentet är dagsfärskt. Men i vår brödhylla hittar du självklart också bröd från flera av våra leverantörer. Vi vill helt enkelt erbjuda dig ett så brett sortiment som möjligt. Bland allt bröd kan det ibland smyga sig in en vara som varken uppfyller våra eller dina kriterier. Just därför har vi vår Färskvarugaranti: vi vill att du som kund ska vara nöjd med de varor du köper hos oss, och alltid känna att de är av bästa kvalitet.

Ta med kvittot och varan!
För att ICA Kvantum Färskvarugaranti ska gälla behöver du ha med dig både kvittot och själva varan till butiken.
Utseendet
Beroende på vilket bröd du väljer kan utseendet såklart skifta en del. Du kan känna på brödet i förpackningen; ljust bröd ska i regel vara mjukt och luftigt. Ett mörkare bröd är kanske inte lika luftigt, men fortfarande ganska mjukt. 
Doften
Färskt bröd doftar fräscht och gott. Doften är extra tydlig precis när brödet är nybakat; hur länge doften sitter i är sedan beroende på förvaring och vilket bröd det rör sig om.
Smaken
Brödet ska vara saftigt och lättuggat. Beroende på vilken typ av bröd det är, och hur det förvaras, kan det ibland bli torrt innan det möglar och ibland tvärtom.
Utgångsdatum
En stor del av vårt brödsortiment är dagsfärskt. Det bröd som inte är det kollar vi självklart regelbundet utgångsdatumet på.