Vår färskvarugaranti för bageri

Vår färskvarugaranti för bageri

På ICA Kvantum bakar vi från grunden i vårt eget bageri. Vårt mål är att alltid erbjuda dig ett så brett och bra sortiment som möjligt. Det händer dock att en vara som varken uppfyller våra eller dina kriterier smyger sig in i disken. Därför har vi vår Färskvarugaranti: vi vill att du som kund ska vara nöjd med de varor du köper hos oss, och alltid känna att de är av bästa kvalitet.

Ta med kvittot och varan!
För att ICA Kvantum Färskvarugaranti ska gälla behöver du ha med dig både kvittot och själva varan till butiken.
 
Utseendet
Beroende på vilken vara du har köpt, kan utseendet variera en del. Men generellt kan man säga att färska bakverk ska ha lite ”stuns” i sig. Grädden ska vara vit och fräsch, och toppingen ska ha en fin konsistens.
 
Doften
Färska bakverk doftar fräscht och gott. Doften kan vara extra tydlig när bakverket är nybakat, men allt är beroende på förvaring och vilket bakverk det rör sig om. Ugnsbakat tenderar att dofta mer än exempelvis kylda bakelser.
 
Smaken
Nybakat är godast! Därför bakar vi flera gånger om dagen. Beroende på vilken typ av bakverk det är, och hur det förvaras, kan det ibland bli torrt innan det möglar och ibland tvärtom.
 
Utgångsdatum
Vissa bakverk håller ganska länge; andra håller bara över dagen. Vi i butiken har koll på hållbarheten, och kollar självklart datummärkningen regelbundet.