ICA Kvantum Frölunda hållbarhet och hälsa ICA Kvantum Frölunda sortiment

För godare matvanor

Vi på ICA Kvantum Frölunda tycker inte att mat bara ska smaka gott, den ska även göra gott. Det är därför vi varje dag arbetar med hållbarhet och hälsa, att minska vår miljöpåverkan och satsa på lokala och närproducerade råvaror.

ICA Frölunda Miljösmart butik

Miljösmart butik

Självklart lever vi på ICA Kvantum Frölunda upp till alla lagkrav inom miljöområdet – men vi vill göra mer. Det gör att vi arbetar aktivt för att minska vår miljöpåverkan, varje dag.

Som kund hos oss kan du känna dig trygg i att vi jobbar för mer hållbara val och enklare vardag för dig.

Märkningen Miljösmart Butik betyder att vi har tydliga mål och löpande uppföljning av vårt miljöarbete inom områden som matsvinn, energi och plast. Att vara en Miljösmart Butik betyder också att butikspersonalen utbildas löpande i miljöfrågor.

Alla kan göra något för en god morgondag. Därför vill vi också guida våra kunder till mer hållbara val och erbjuder ett brett sortiment av ekologiska och miljömärkta produkter.

Välkommen in och upplev en miljösmart butik!

ICA Frölunda biodlingen

En viktig bisyssla

Har du sett våra egna bikupor som står på vår parkering? Dessa har vi byggt upp för att närområdets pollinerande bin inte ska bli utrotade. Som bonus kan vi göra egen honung som vi sedan säljer i butik. Mer närproducerat än så kan det knappast bli.

ICA Frölunda Vego

Vego

Att äta vegetariskt eller veganskt ska vara enkelt, gott, och framförallt inspirerande. Det är just därför vi erbjuder ett stort utbud av både frysta och kylda produkter som gör sig utmärkt på helgröna tallrikar.

För visst kan man laga en smakrik pasta bolognese utan köttfärs! Oavsett smak eller kost så har vi allt för veckans alla goda måltider.

ICA Frölunda Hållbarhet och hälsa

Hållbarhet & hälsa

Vi använder endast grön el och byter ut alla våra kylar och frysar mot mer energisnåla alternativ med miljövänlig köldmedia. Matsvinnet minskar vi genom att använda fullt ätbara produkter med kort datum i vår egen butikslagade mat, eller genom att sälja dem med sänkt pris.

Dessa varor hittar du i butik märkta med ”ät nu”. För vårt mål är att ingen mat gå till spillo.

Vill du, liksom vi, satsa mer på hållbara och hälsosamma måltider? Fråga oss i butik så hjälper vi dig hitta alternativen som gör gott för både kropp och miljö.

ICA Frölunda Månadens skörd

Månadens skörd

ICA Kvantum strävar efter att bli bäst på frukt och grönt. För att nå vårt mål ger vi ut Månadens skörd som genom reportage, tips och recept inspirerar dig om säsongens goda gröna råvaror.

Du hittar magasinet gratis i din ICA Kvantum-butik och kan också läsa utvaltinnehåll direkt på webben.

Till Månadens skörd.

ICA Frölunda Ekologi

Ekologi

Gott för både smaklökar och samvete! Hos oss på ICA Kvantum Frölunda är det lätt att välja närproducerat, rättvisemärkt och ekologiskt.

Kött från Tjolöholms gård, mjölk från Wapnö och grönt från Östragärde gård är bara några exempel på allt det goda vi har att erbjuda från vårt lokala skafferi – för att du enkelt ska kunna leva lite mer ekologiskt.