Månadens skörd

Månadens skörd

Vilda svenska bär är här

Trots att naturen stundtals kryllar av dem är färska, vilda bär från Sverige sällsynta i butikshyllan. Månadens skörd undersöker tillgång, användning och efterfrågan på skogens alldeles egna smågodis.

Till reportaget

Bonjour courgette

Engelsk squash, italiensk zucchini eller fransk courgette? Kär gurka har många namn och ännu fler sätt att tillagas. Med sin matiga konsistens och milda smak gör den sig utmärkt i alla kök, världen över.   

Läs hela artikeln

Är skräddarsydd kost framtiden?

Går det att förebygga sjukdomar genom mat som är optimal för den egna hälsan? Månadens skörd botaniserar bland mikroorganismer och molekyler för att se om individuella kostråd är närmare än vi tror.

Skräddarsydd kost

Barnens favoritklubb 

Frida Nordqvist är ansvarig för Paprica­klubben och medarbetare i frukt- och gröntavdelningen på ICA Kvantum Jätten i Trollhättan. Hon gillar att laga och äta god mat, baka och läsa men framför­allt att umgås med familj och vänner. I juli tipsar hon om färgglad mat med frukt och grönt till barnen.

Fridas tips

Månadens skörd på Instagram

Följ @manadensskord på Instagram för bilder, filmer, recept, inspiration och inblickar i redaktionens arbete.

     

Om Månadens skörd

ICA Kvantum strävar efter att bli bäst på frukt och grönt. För att nå vårt mål ger vi ut Månadens skörd som genom reportage, tips och recept inspirerar dig om säsongens goda gröna råvaror. Du hittar magasinet gratis i din ICA Kvantum-butik och kan också läsa utvaltinnehåll direkt på webben.