Månadens skörd

Månadens skörd

Gröna proteiner från Sverige

Vilken mat vi äter och var den har producerats påverkar klimatet. Är det möjligt att äta växtbaserat protein som odlats i Sverige? Månadens skörd undersöker de nygamla, gröna och svenska proteinerna.

Till reportaget

Sommarens allra godaste rubiner

På midsommartårtan, i salladen och till vaniljglassen. Jordgubben är en klassisk smakjuvel och eftertraktad ädelsten såväl i grönsaksavdelningen som på balkongen och i trädgårdslandet.  

Läs hela artikeln

Finns det några insekter i sikte?

I fjol berättade Månadens skörd om insekter som möjlig mat på våra tallrikar. Frågan om det framtida proteinet är fortfarande aktuell men inte helt enkel. Hur går det med insekternas vara eller icke matvara?

Insekter som mat

Sommarlovsmat 

Weronica Fernqvist ansvarar för Papricaklubben på ICA Kvantum Oxelösund. Hon umgås gärna med familj och vänner och har två barn, 16 år och 19 år. Hon njuter också av promenader i naturen, hästridning, golf och yoga. Denna månaden tipsar hon om sommarlovsmat för aktiva dagar.

Weronicas tips

Månadens skörd på Instagram

Följ @manadensskord på Instagram för bilder, filmer, recept, inspiration och inblickar i redaktionens arbete.

     

Om Månadens skörd

ICA Kvantum strävar efter att bli bäst på frukt och grönt. För att nå vårt mål ger vi ut Månadens skörd som genom reportage, tips och recept inspirerar dig om säsongens goda gröna råvaror. Du hittar magasinet gratis i din ICA Kvantum-butik och kan också läsa utvaltinnehåll direkt på webben.