Ekängens kött - av högsta kvalitet

Ekängens kött - av högsta kvalitet

Hos oss hittar du alltid kött av högsta kvalitet och vi tillhandahåller endast svenskt färskt kött. Vi har en köttavdelning med personal som brinner för fina råvaror och lokalmat!

Att arbeta med kött som vi gör här i butiken är ett hantverk som kräver kunskap och en stor respekt för råvaran. Hos oss hittar du alltid kött av högsta kvalitet, styckat av någon som verkligen kan. Det är färre och färre butiker som jobbar som vi med att stycka hela djur, hängmöra och sälja färskt kött över disk. Det innebär ett ökat ansvar för oss att sprida vår kunskap till alla som älskar bra råvaror och ett genuint hantverk.

 

100% öppenhet! 

I vår avdelning kan du alltid se köttet
när vi styckar, maler och när det hängmörar. När köttet är styckat packas det i vår packmaskin, helt fritt från gas.

För oss är det viktigt att veta var köttet kommer ifrån.

Därför köper vi allt vårt nötkött från vår lokala leverantör. Rekarnekött är en grupp lantbrukare i rekarnebygden runt Eskilstuna som föder upp nötkreatur av köttras och köttraskorsningar.

De har kontroll över hela produktionen, från födsel till butik. På sommaren går djuren ute på bete och på vintern får de foder som är producerat på gårdarna. Djuren slaktas så lokalt som möjligt, sedan styckar och maler vi köttet själva här i butiken.

rekarnekött