Månadens skörd

Månadens skörd

Sätt grönsaken i första hand

Vi både vill och bör äta mer grönsaker men proteinet styr ofta matplaneringen. Månadens skörd träffade matprofilen Julia Tuvesson – hon har vänt på steken och skapar rätter som utgår från det gröna.

Till reportaget

En rotfrukt på uppsving

Från medeltidens medicinskåp till medvetna restaurangers vegetariska menyer – rotsellerin med sin karaktärsfulla smak är en bit svensk matkulturhistoria som åter är aktuell i våra kök.

Läs hela artikeln

Matens psykologi är mer än en smaksak

Kan man skärpa smaklökarna genom att äta i ett nersläckt rum, lyssna på musik eller välja en tallrik i en speciell färg? Månadens skörd har undersökt hur olika stimuli påverkar våra smaksinnen.

Matens psykologi

Variera veckomenyn

Helena Ekberg ansvarar för Papricaklubben på ICA Kvantum Ale Torg. Hon brinner för matlagning och bakning, gärna tillsammans med barnen Emma 8 år och Leo 5 år.

De bor i ett naturskönt område utanför Göteborg med många skogspromenader och motion på schemat. 

Helenas tips

Månadens skörd på Instagram

Följ @manadensskord på Instagram för bilder, filmer, recept, inspiration och inblickar i redaktionens arbete.

     

Om Månadens skörd

ICA Kvantum strävar efter att bli bäst på frukt och grönt. För att nå vårt mål ger vi ut Månadens skörd som genom reportage, tips och recept inspirerar dig om säsongens goda gröna råvaror. Du hittar magasinet gratis i din ICA Kvantum-butik och kan också läsa utvalt innehåll direkt på webben.