Papricaklubben

Papricaklubben

Papricaklubben

Välkommen till Papricaklubben

Papricaklubben är ICA Kvantums klubb, för alla barn mellan 0 och 12 år, som vi fyller med massor av lärorika saker, roliga event och goda tips kring grönsaker och frukt.

*Gå med i Papricaklubben idag så får du som förälder en rabattkupong på 10% tillsammans med ditt barns klubbkort.

Gå med idag

Till dig som förälder

Läs mer om alla inspirerande och prisvärda förmåner du får som förälder till ett barn i Papricaklubben.

Socker och barn - dietisten tipsar

Att socker inte är det nyttigaste man kan stoppa i sig är vi nog alla överens om. Men hur ska man förhålla sig till sina sötsugna små eller stora barn? Vad kan de egentligen äta, och hur undviker man vardagens sockerfällor?

Den lilla rotfruktsguiden

Läs om hur du använder olika rotfrukter i matlagningen och lär dig mer om deras näringsinnehåll. Plötsligt blir rekommendationen om fem gröna om dagen, eller 400 gram, för barn inte alls särskilt svårt att nå.

Grön och barnsmart utflyktsmat!

Grönt och näringsrikt, eller gott och roligt? Det är inte alltid så enkelt att fylla ryggsäcken med allt som både barn och vuxna vill ha. Här tipsar Paula Frösell många hälsosamma och enkla mellanmål som garanterat gör sommarutflykten lite godare för hela familjen.

Guiden till det gröna

Ett toppentips för att få barn att grönt och näringsvarierat är enligt Paula att laga mer vegetariskt. Vill du få bättre koll på vad det goda innehåller? Här listar vi några grönskande favoriter och deras välgörande egenskaper för både stora och små.

Minskat matsvinn är en barnlek

Plocka fram alla små rester, slattar och snuttar från både kyl och frys, och gör den svinnsmarta matlagningen till en rolig utmaning! Här kommer Paulas bästa tips för hur du kan laga mer svinnsmart tillsammans med dina barn.

Mer mellis till aktiva barn

Vår dietist Paula Frösell har tagit sig an frågan om barn, mat och träning, och tipsar om många goda mellanmål som fyller på energitanken både innan och efter sport och lek.

Upptäck det fina med det frysta

Mindre näring, smak och sämre skörd. Ja, det finns många myter kring de frysta grönsakerna. Här har vår dietist Paula Frösell tagit sig an och klargjort några av de vanligaste.

Tips för tomma tallrikar

Ett barn som fått vara med i köket känner stolthet och tenderar att i större utsträckning vilja äta det som serveras. Framför allt när det gäller frukt och grönt. Men hur får man då barnen att engagera sig i köket?

Järnnyttiga tips för dig och ditt barn

Vad är bra att äta? När kan de äta det? Hur mycket behöver de få i sig? Och kan det verkligen bli för mycket av det goda?

För alla papricamedlemmar

Läs mer om alla roliga, lärorika och mumsiga saker ditt barn får ta del av som medlem i Papricaklubben.

Vad ska du äta ikväll?

Kolla in veckans middagstips. Alla baserade på aktuella erbjudanden.

Vi bjuder alla barn som är papricamedlemmar på en utvald frukt eller grönsak varje gång ni handlar hos oss. Varje vecka blir det något nytt! Visa bara upp klubbkortet för personalen.

Välkommen till Paricaklubbens värld

Lek dig till kunskap om frukt och grönt med Grönis, Gulis, Rödis och alla deras vänner. Pussla, dansa, spela och scrolla bland busenkla recept. Vad kul vi ska ha!

Busenkla mellistips

Här tipsar vi om tio gröna mellanmål som är så enkla att barnen kan vara med att göra dem själva. Snabbt, vardagssmart, och riktigt smarrigt.

Vi finns på Youtube

Här hittar du matinspiration, recept, musikvideos och annat kul för både stora och små barn.

Fem gröna om dagen

Läs alla våra tips för hur du får ditt barn att äta den rekommenderade dosen av 500 gram frukt och grönt per dag. Fruktbingo, Gissa sorten eller Kylskåpslappen – vad funkar för er?

Mer kul för dina barn hittar du i vår app, på YouTube och papricaklubben.se

Allmänna villkor för Papricaklubben-appen