Månadens skörd

Månadens skörd

Grön comfort food för bättre mood

Hur kommer det sig att viss mat skänker oss trygghet och tröst i oroliga tider? Författaren och bloggaren Agnes Gällhagen förklarar begreppet comfort food och hur känslor och mat hänger ihop.

Till reportaget

Länge leve den långa löken

Från Medelhavet med kärlek kommer denna spretigt spänstiga och smaksäkra lök. Nu är det äntligen dags att prisa purjolöken, och låta den resliga grödan ta lika mycket plats på tallriken som den gör i kylen. 

Läs hela artikeln

Hållbara firrar på tallriken

Livsmedelsverket rekommenderar fisk och skaldjur två till tre gånger i veckan. Helst ska man variera mellan feta och magra sorter och välja miljömärkt. Men vilken fisk är hållbar att äta?

Läs hela artikeln

Frukstund med Papricafamiljen 

Frukter och grönsaker är viktiga källor till fibrer och vitaminer och ska ingå i alla måltider för hela familjen. Men om du hellre tar en kaffe än en smoothie och barnen vägrar äta grönt? Då finns Papricafamiljen här och ger dig tips för en enklare och godare vardag.

Till Papricafamiljen

Månadens skörd på Instagram

Följ @manadensskord på Instagram för bilder, filmer, recept, inspiration och inblickar i redaktionens arbete.

 

Om Månadens skörd

ICA Kvantum strävar efter att bli bäst på frukt och grönt. För att nå vårt mål ger vi ut Månadens skörd som genom reportage, tips och recept inspirerar dig om säsongens goda gröna råvaror. Du hittar magasinet gratis i din ICA Kvantum-butik och kan också läsa utvaltinnehåll direkt på webben.