Tips för tomma tallrikar Tips för tomma tallrikar

Tips för tomma tallrikar

Ett barn som fått vara med i köket känner stolthet och tenderar att i större utsträckning vilja äta det som serveras. Framför allt när det gäller frukt och grönt. Men hur får man då barnen att engagera sig i köket? Här delar ICAs dietist Paula Frösell med sig av fyra lekfulla och lärande tips!

Låt barnen välja frukt och grönt

Ta med småttingarna till affären och gå på skattjakt efter det som står på inköpslistan, eller låt dem välja ut något alldeles eget de tycker ser nytt och spännande ut.

Planera matveckan tillsammans

Låt barnen bestämma vad som ska serveras till middag en specifik dag varje vecka. Plocka ut några grönsaksrika recept från ica.se som barnet kan välja mellan, och sedan lagar ni maten tillsammans.

Gör en egen kokbok

Allt eftersom kan ni spara barnens utvalda favoritrecept eller grönsaker och skapa en egen kokbok som ni alltid kan komma tillbaka till när inspirationen eller humöret tryter.

Har du hört talas om tacokonceptet?

Få barnen att engagera sig mer i vad som hamnar på tallriken genom att låta dem plocka ihop sin egen rätt! Ställ fram en liten buffé med de ingredienser som du vanligtvis skulle haft i till exempel en sallad eller pastarätt. Då blir innehållet tydligt och barnet får välja själv vad hen vill äta.