Små val gör stor skillnad

Små val gör stor skillnad

I 10 år har vi räddat massvis med mat genom att arbeta aktivt med vårt miljöarbete. Vårt mål är att ingen mat ska slängas i vår butik, samtidigt är vi snälla mot både miljön och plånboken.

Mer hållbarhet, mindre svinn 

I år är det 10 år sedan vi började jobba aktivt med vårt miljöarbete i butiken. Allt startade med att vår frukt- och gröntansvarig Susanne som brinner för miljön ville minska svinnet. Idag jobbar vi aktivt med att försöka beställa hem rätt mängd varor, sälja ut frukt och grönt som inte längre håller den höga standard som vi strävar efter, och nyttja vår kyl med nedsänkta varor då de närmar sig bäst-före-datum. Dessutom skänker vi resterande varor till flera lokala bönder som kan använda det som foder till djuren. 
Vi är väldigt stolta över vårt miljöarbete och vi både tror och hoppas att detta är lika viktigt för er. Tack för att ni drar ert strå till stacken!  
Vi kommer berätta mer om vårt miljöarbete under året – håll gärna utkik på våra sociala medier där vi kommer ge dig mer information och miljösmarta tips.