Månadens skörd

Månadens skörd

Hello yellow!

Är gult det nya gröna? Månadens skörd tar upp paletten och penslar fram maten som sägs göra tallriken, humöret och magen gladare. Häng med när vi hälsar på säsongens godaste gulsaker.

Goda gulsaker

Kål på koreanska

Med sin kritvita, slanka stjälk och gröna långa blad tronar en koreansk kålkejsare i grönsaksdisken på ICA Kvantum. Månadens skörd berättar om pak choi, en av Asiens vanligaste kålsorter.

Kimchi på pak choi

Insikter om insekter

Två miljarder människor runt om i världen gör det redan. Och sedan en tid tillbaka gör man det i Holland, Belgien, Storbritannien och vårt grannland Finland. Äter insekter alltså. Kan "mjölmask-onsdag" bli nya tacofredag?

Larvig föda

Håll barnen på topp

Susanne Modin är matinspiratör och ansvarig för Papricaklubben på ICA Kvantum Sannegården. I januari tipsar hon om hur du håller kidsen piggare med familjevänliga mellanmål. 

Susannes tips

Månadens skörd på Instagram

Följ @manadens_skord på Instagram för bilder, filmer, recept, inspiration och inblickar i redaktionens arbete.

     

Om Månadens skörd

ICA Kvantum strävar efter att bli bäst på frukt och grönt. För att nå vårt mål ger vi ut Månadens skörd som genom reportage, tips och recept inspirerar dig om säsongens goda gröna råvaror. Du hittar magasinet gratis i din ICA Kvantum-butik och kan också läsa utvalt innehåll direkt på webben.