Gränslöst grattis!

Mellan mars och augusti genomförde ICA Kvantum eventet gränslös matglädje i 123 butiker. Under två dagar fyllde vi butikerna med erbjudanden, smakprovningar, tävlingar samt en foodtruck utanför entrén. Tillsammans med Ving hade vi tävlingen Smaka på världen som gick ut på att svara rätt på frågor och beskriva sitt bästa matminne på resa. Stort grattis till de tre lyckliga vinnarna av resecheckar från Ving.

1:a pris 25 000 kr i resecheckar

Alicia Sunesson, Märsta
”När jag och min man förlovade oss för 40 år sedan så åkte vi för första gången utomlands, till Teneriffa. På hotellet blev vi bjudna på en buffé med massor av härlig mat, goda grönsaker och såser. Fortfarande efter 40 år pratar vi fortfarande om den där buffén och längtar tillbaka dit. Vår ekonomi har tyvärr gjort att vi inte åkt på någon mer resa överhuvudtaget sedan dess. Det skulle vara trevligt att göra en resa utomlands och få uppleva lite glädje i livet.”

Resesugen? Kolla in rabatter hos Ving med ICA kortet.

2:a pris 15000 kr i resecheckar

Ulla Nordin, Kristianstad
”Det var varmt uppe i Atlasbergen i Marocko. Vi var vilse, hungriga och lite rädda. Plötsligt kom vi fram till en hydda och innan vi förstod vad som hände var en man i full färd med vår tagine, som han lagade från grunden, sittandes på huk framför öppen eld. Grunden i taginen var lamm och det är det godaste vi någonsin ätit.”

Inspirerad av Ullas resa? Laga din egen tagine.

3:e pris 10 000 kr i resecheckar

Gunnel och Jan Ola Fornander, Höganäs
”I Corralejo, Fuerte Ventura serverades en saltinbakad hel fisk på La Playitas. Tillagningen tog en stund och sedan bar de fram fisken till bordet. I det tjocka saltlagret stack de hål och hällde ner någon slags sprit och flamberade sedan togs saltet och fiskskinnet bort innan den jättegoda fisken serverades med goda tillbehör. Underbart gott!”

Långt till Fuerte Ventura? Laga saltinbakad fisk hemma.