Zucchinipaj med pesto
Charmerande paj med en välsmakande fyllning av mozzarellaost, pesto och zucchini. Ett utmärkt vegetariskt alternativ till en festmåltid eller att servera på buffébordet. Toppa med körsbärstomater och basilika i balsamvinäger.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2002
Ingredienser
10 portioner
3 dl vetemjöl
150 g smör eller margarin
2 msk kallt vatten
Fyllning
2 mozzarella (à 125 g)
4 msk färdig pesto
3 ägg
2 dl mjölk
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 medelstor zucchini
Topping
10 - 12 körsbärstomater (gärna olika färger)
1/2 kruka finhackad basilika
1 msk olivolja
1 tsk balsamvinäger
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1111 KJ / 265.5 kCal
Fett19.6 g
Salt1.1 g
Kolhydrater15.2 g
Protein6.9 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Håller med övriga, så god paj! Passar på de flesta bufféer.
Emmy
2023-08-08Så otroligt god paj! En ny favorit hos oss!
Marie
2022-07-29Det här är en av dom godaste pajerna jag har gjort och jag har gjort många! Den är dessutom väldigt enkel att göra.
Cornelia
2022-01-13