Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Recept

Wrap med paprika och bönröra


En snabb och god wrap för sommarens picknickar. Bön- och fetaoströran mättar bra och wrapen går toppen att förbereda dagen innan. Lägg röran i ett salladsblad för extra krisp.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2017.

Ingredienser

  • 1 förp vita bönor (à 380 g)
  • 150 g fetaost
  • 2 grillade inlagda paprikor
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 1/2 dl hackad basilika
  • 2 tsk finrivet citronskal
  • 1/2 tsk chiliflakes
  • 1 tsk salt
  • 2 msk olivolja
  • 4 romansalladsblad
  • 2 dl rostade hackade valnötter
  • 4 stora tortillabröd

Gör så här

  1. Häll av, skölj och låt bönorna rinna av. Smula fetaosten. Grovhacka paprikan.
  2. Mosa bönorna grovt med en gaffel och blanda med fetaost, paprika, vitlök, basilika, citronskal, chiliflakes, salt och olja.
  3. Fördela salladsblad, bönröra och valnötter på bröden. Vik ihop till wraps och förvara i kylen till servering.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri fetaost.
Gör mjölkproteinfri: byt ut fetaost mot tofu.

Näringsvärde per portion

Energi: 2711 kj / 647 kcal
Protein:24 g
Kolhydrater: 55 g
Fett: 34 g
Salt: 4,9 g

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer