Vörtbröd med russin

Betyg 4.6 av 5.
129 personer har röstat
68
Vörtbröd med russin

Vörtbröd är ett måste till jul, en riktig klassiker på julbordet! Det kryddiga, saftiga matbrödet är bakat med rågsikt, sirap, porter och vörtmix. I vårt recept har vi dessutom tillsatt goda russin som bidrar med sötma och smak.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2019

Vörtbröd med russin

Ingredienser

2 limpor
3 dl  porter
50 g  färsk jäst
1   påse vörtmix (à 75 g)
6 dl  vetemjöl (6 dl motsvarar 360 g)
1 dl  russin
1 dl  vatten
1/2 dl  rapsolja
1 dl  mörk sirap
4 dl  rågsikt (4 dl motsvarar ca 220 g)
3/4 msk  salt

Pensling

1/2 dl  sirap
2 msk  vatten

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg. Innehåller gluten.

Näringsvärdet är beräknat på torrvikten per limpa.

Gör så här

Tips

Om man inte har vörtmix kan man göra egen: Mortla 1 msk hel fänkål, 1 msk hel anis, 1/2 msk malen pomerans, 1 tsk malen nejlika, 1/2 tsk malen kanel 1/2 tsk malen ingefära.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.6 av 5.
129 personer har röstat

Kommentarer

Jag blandqr 2 msk yoghurt med jäst först sen blanda dem med bara 3 dl vatten istället porten. Och använda bara fulkonmjöl . Använder 60 gr sirap bara

Paria

2024-01-24

Mycket gott

Paria

2024-01-24

Jätte gott och saftigt vörtbröd

Eva agneta

2024-01-04

Näringsvärde per portion

Energi7248 KJ / 1732 kCal
Fett29 g
Salt10 g
Kolhydrater317 g
Protein29 g

Testa liknande recept

Vörtbröd med pomerans och ingefära
Betyg 3.3 av 5.
27 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kalljästa vörtfrallor
Betyg 4.3 av 5.
29 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Mustigt filbröd
Betyg 3.7 av 5.
19 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kumminkringlor
Betyg 3.9 av 5.
12 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Martins enkla surdegsbröd
Betyg 4 av 5.
85 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Vörtbröd
Betyg 4.2 av 5.
63 personer har röstat
Över 60 min att tillaga