Recept

Vintergryta

Denna värmande vintergryta har en underbar smak som du kommer älska. Låt köttet kokas mört i tomatsås, vin, grädde och rosmarin och lägg sedan ner oliver och vitlök. Servera din krämiga gryta med nykokt pasta.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2000.

Ingredienser

  • 600 g benfritt nötkött (t ex högrev, rostbiff eller grytbitar)
  • 1 burk färdig tomatsås (gärna med grönsaker à ca 400 g)
  • 1 dl vitt vin
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 tsk rosmarin
  • 1/2 msk marinerade vitlöksklyftor
  • 1 dl svarta oliver (med kärnor)

Gör så här

  1. Koka upp tomatsås, vin eller vatten, grädde och rosmarin i en gryta. Skär köttet i bitar och lägg ner i såsen. Låt det koka med lock på svag värme ca 1 1/2 timme.
  2. Dela vitlöksklyftorna i bitar. Lägg ner dem och oliverna i grytan. Låt den koka ytterligare några minuter. Servera med kokt pasta.