Vinkokta fänkålsmusslor

Betyg 3.6 av 5.
5 personer har röstat
0
Vinkokta fänkålsmusslor

Elegant och mycket tilltalande vinkokta fänkålsmusslor. Vitlök, vin, morot, fänkål och kryddor ger musslorna en fantastisk smak! Servera soppan med ett gott bröd!

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2010

Vinkokta fänkålsmusslor

Ingredienser

4 portioner
ca 1 kg  blåmusslor
2   vitlöksklyftor
1   morot
1/2   fänkål
1 msk  smör eller olja
2 dl  torrt vitt vin
2 dl  vatten
1/2 tsk  salt
ev 2 dl  vispgrädde

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: laktosfri/fritt grädde och smör.
Gör mjölkproteinfri: byt grädden mot soja- eller havrebaserad gräddersättning och använd mjölkfritt matfett.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.6 av 5.
5 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Blåmusslor med vita bönor, vitlök och rosmarin
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Ångkokta musslor med körvel
Betyg 2.5 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Musslor med fänkål
Betyg 4.9 av 5.
13 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Pumpasoppa med blåmusslor och räkor
Betyg 4 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Musslor med saffran och fänkål
Betyg 3.6 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Bavette et moules au safran
Betyg 3 av 5.
106 personer har röstat
Under 30 min att tillaga