Vin chaud med apelsin
Vin chaud betyder varmt vin på franska. I regel är det kryddat med socker och serveras som värmande dryck på kaféer. Här förstärker vi det varma rödvinet med färskpressad apelsinjuice, stjärnanis och kanelstång. Perfekt till adventsmyset i stället för glögg!
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2015
Ingredienser
6 portioner
1 flaska rödvin (75 cl)
4 kanelstänger
4 stjärnanis
4 msk rårörsocker
2 dl färskpressad apelsinjuice
Till servering
apelsinskivor
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Tips
Vill du ha en alkoholfri variant går det givetvis bra att använda alkoholfritt rödvin.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi468 KJ / 112 kCal
Fett0.1 g
Salt0.01 g
Kolhydrater13 g
Protein0.2 g
Kommentarer