Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Recept

Veggopizza med aubergine och paprika

Medelhavsinspirerad veggopizza med aubergine och paprika är en mycket uppskattad rätt. Du gör din egen tomatsås som smakar fantastiskt. Pizzan är en fest för både öga och gom!

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2010.

Ingredienser

  • 300 g pizzamix
  • 1/2 tsk oregano
  • 1 stor rödlök
  • 1 paprika
  • 250 g aubergine
  • 1 mozzarella (à 125 g)
  • 1 dl svarta oliver
  • 1 tsk oregano

Tomatsås

  • 1 burk krossade tomater (à 400 g)
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk basilika
  • 1 tsk socker
  • 1 tsk salt
  • 2 krm peppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 275°C.
  2. Gör en deg på pizzamix enligt anvisning på paketet.
  3. Tomatsås: Blanda krossade tomater, tomatpuré, olivolja, basilika, socker, salt och peppar.
  4. Skala, halvera och skär rödlök i strimlor. Dela, kärna ur och skär paprika i bitar. Skär aubergine i tunna skivor.
  5. Fräs aubergineskivorna i rikligt med olivolja. Krydda med salt.
  6. Grovriv mozzarella.
  7. Kavla ut degen på ett bakplåtspapper. Lyft över till en långpanna, ca 30 x 40 cm (för 4 port). Bre på tomatsåsen. Lägg på lök, paprika, aubergine, svarta oliver och riven mozzarella.
  8. Grädda 10–15 minuter. Strö på oregano.

För alla

Läs noga ingredienserna på pizzamixen, i övrigt är rätten fri från ägg men innehåller gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd färdig glutenfri pizzabotten eller gör egen glutenfri deg.
Gör laktosfri: kontrollera pizzamixen eller gör egen deg. Välj ost lagrad mer än 3 mån.
Gör mjölkproteinfri: kontrollera pizzamixen eller gör egen deg. Välj mjölkfritt ostalternativ, t ex tofu.