Hoppa till sidans innehåll

Recept

Vegansk sockerkaka


Om du är vegan och vill baka en sockerkaka utan ägg är detta receptet för dig! Här får du istället använda lite mer bakpulver för att få ett bra resultat, samt byta ut smör och mjölk mot mjölkfritt margarin och havredryck. Smaksätt den veganska sockerkakan med kardemumma.

Ingredienser

Sockerkaka

  • 50 g smält mjölkfritt margarin
  • 1/2 tsk kardemummakärnor
  • 4 dl vetemjöl (4 dl motsvarar 240 g)
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 msk bakpulver
  • 2 1/2 dl havredryck

Till formen

  • mjölkfritt margarin
  • ströbröd eller kokos

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Till formen: Smörj och bröa en sockerkaksform som rymmer ca 1 1/2 liter
  3. Sockerkaka: Smält margarinet i en kastrull och låt svalna.
  4. Krossa kardemummakärnorna i en mortel.
  5. Blanda mjöl, socker, vaniljsocker, kardemumma och bakpulver.
  6. Rör ner margarin och havredryck i mjölblandningen och blanda ihop till en smet. Häll smeten i formen.
  7. Grädda kakan mitt i ugnen ca 35 minuter.

För alla

Fri från ägg, laktos, mjölkprotein och ägg men innehåller gluten.

Näringsvärdet är beräknat på hela satsen.

Näringsvärde per portion

Energi: 8419 kj / 2014 kcal
Protein:22 g
Kolhydrater: 340 g
Fett: 59 g
Salt: 4,26 g

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer