Vegansk sockerkaka
Om du är vegan och vill baka en sockerkaka utan ägg är detta receptet för dig! Här får du istället använda lite mer bakpulver för att få ett bra resultat, samt byta ut smör och mjölk mot mjölkfritt margarin och havredryck. Smaksätt den veganska sockerkakan med kardemumma.
Ingredienser
10 portioner
Sockerkaka
50 g smält mjölkfritt margarin
1/2 tsk kardemummakärnor
4 dl vetemjöl (4 dl motsvarar 240 g)
1 1/2 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1 msk bakpulver
2 1/2 dl havredryck
Till formen
mjölkfritt margarin
ströbröd eller kokos
För alla
Fri från ägg, laktos, mjölkprotein och ägg men innehåller gluten.
Näringsvärdet är beräknat på hela satsen.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi8419 KJ / 2014 kCal
Fett59 g
Salt4.26 g
Kolhydrater340 g
Protein22 g
Kommentarer
Världen bästa recept! Har bakat den massor med gånger senast som tigerkaka.
Ulla
2023-04-01Världens bästa recept! Har bakat den massor med gånger med olika smaksöttningar ex citron, kakao pepparkakskryddor.
Ulla
2023-02-08Godaste veganska sockerkakan jag har bakat! Väldigt lättbakat också! Jag gjorde en Toscatäcke med sojamjölk, kokossocker, olivolja och fullkornsspelt ovanför kakan. Hade också i ett äpple med kanel och kokossocker. Ersatte också 0,5 dl mjöl med vallmofrön och 0,5 dl mjöl med havremjöl. I övrigt siktat spelt istället för vetemjöl. Ersatte med sojamjölk och olivolja som fungerade bra i.
Cecilia
2022-09-15