Vårig lammgryta med örter

Betyg 4.2 av 5.
38 personer har röstat
10
Vårig lammgryta med örter

Väntar du många gäster på besök är denna festliga lammgryta med färska örter något att rekommendera. Grytan som görs på lammstek och salladslök avrundas med vispgrädde och de färska örterna, en lammrätt verkligen värd att prova.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2004

Vårig lammgryta med örter

Ingredienser

10 portioner
1 1/2 kg  benfri lammstek
4   vitlöksklyftor
smör
1 1/2 tsk  salt
1/2 tsk  svartpeppar
1 tsk  timjan
1 tsk  rosmarin
4 dl  vatten
4 msk  konc kalvfond
2 msk  balsamvinäger
2 dl  vispgrädde
10   salladslökar
1 dl  färska örter, t ex timjan, rosmarin och basilika

För alla

Kontrollera noga innehållet i fonden.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt smör och grädde mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Gör så här

Tips

Grytan kan lagas en eller flera dagar i förväg, men vänta med att röra ner salladslök och färska örter till serveringen.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.2 av 5.
38 personer har röstat

Kommentarer

Står inget om sparris i receptet men ser ut vara sparris på bilden och under tips står också sparris och purjolök nämnt. Vad gäller?

Catharina

2023-03-30

Hej Catharina och tack för din fråga. Vi har nu lagt till en länk till receptet med sparris och linser som syns i bilden. Hoppas du gillar grytan. Hälsningar Ulrika

Redaktionen

2023-03-30

Vad är det för tillbehör ni serverar till grytan?

Karin

2023-03-26

Hej Karin! I tidningen (Buffé nr 3 2004) serverades lammgrytan med linssallad (https://www.ica.se/recept/linssallad-med-sparris-357854/) och en rabarberchutney (https://www.ica.se/recept/rabarberchutney-1330/). Hälsningar Elina

Redaktionen

2023-03-28

Otroligt gott! Jag tog mer vatten än det stod i receptet. Och kokade allt ’lammslams’ med 3-4dl extra vatten medans grytan kokade och och spädde sedan med buljongen som blev, utrörd i några matskedar maizenamjöl; på så vis fick vi mer av den underbara såsen som vi doppade levainbröd i. Supersuccé.

Carola

2021-05-02

Testa liknande recept

Rosmarinlamm med citron
Betyg 2.9 av 5.
67 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Lammstek med rosmarin- och tomatsky
Betyg 4.8 av 5.
12 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Saftig lammstek
Betyg 4.8 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Lammstek med rosmarin
Betyg 4.8 av 5.
13 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Lammstek med krispigt örttäcke
Betyg 4.5 av 5.
10 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Saftig lammstek med äpplen
Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga