Valnötsscones
Lite grövre scones med underbart nötig smak från valnötter. Riven morot ger fin färg och gör sconesen extra saftiga. Sconesen är enkla att svänga ihop och passar perfekt till frukost, brunch eller fika – det sista särskilt om du blandar ner hackad mörk choklad!
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2015
Ingredienser
Ger 10 stycken
2 dl grahamsmjöl
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
2 dl grovhackade valnötter
1 dl riven morot
50 g smör
1 1/2 dl filmjölk
För alla
Innehåller gluten.
Fri från ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör och filmjölk.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkfritt matfett och byt ut filmjölk mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Fri från ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör och filmjölk.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkfritt matfett och byt ut filmjölk mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör så här
Tips
Blanda i 50 g hackad mörk choklad i sconesdegen. Mumsigt värre!
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi771 KJ / 184 kCal
Fett10 g
Salt0.6 g
Kolhydrater19 g
Protein4 g
Kommentarer
Blev jätte gott! Använda mjölk istället för filmjölk då jag inte hade filmjölk hemma. Men det blev ändå jätte bra. Kommer göra fler gånger!
Raana
2020-03-22Hej Josef! Vad konstigt...kanske du hade för mycket mjöl eller för grovt riven morot? Tänk på att inte packa måttet för kompakt. Prova lite mindre mjöl nästa gång. Lycka till! Hälsningar Michelle
Redaktionen
2017-04-11Värdelöst. Jäste ingenting, smulade jättemycket.
Josef
2017-04-09