Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Hoppa till sidans innehåll

Recept

Valnötskaka

Valnötskaka med choklad, eller chokladkaka med valnötter, mumsigt god och inte svår att göra. Med den smälta chokladen och valnötskärnorna i smeten får du både smak och konsistens. Toppa sedan med smält blockchoklad och valnötter för ögonfröjden.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2004.

Ingredienser

10 bitar

  • 125 g mörk blockchoklad
  • 1 dl olivolja
  • 2 dl strösocker
  • 3 äggulor
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 1/2 dl grovt hackade valnötskärnor (1 1/2 dl motsvarar ca 75 g)
  • 2 dl mjölk
  • 3 äggvitor

Garnering

  • 100 g mörk blockchoklad
  • hela valnötskärnor

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Smöra och bröa en bakform med löstagbara kanter, ca 26 cm i diameter (för 10 bitar).
  3. Smält blockchokladen i ett vattenbad. Rör socker och olivolja poröst. Tillsätt en äggula i taget.
  4. Blanda de torra ingredienserna för sig. Rör försiktigt ner mjölblandningen i äggsmeten. Rör ner den smälta chokladen och valnötterna. Tillsätt mjölken.
  5. Vispa äggvitorna till ett hårt skum och vänd ner det i smeten. Blanda försiktigt.
  6. Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen i ca 40 minuter. Låt kallna.
  7. Garnera kakan med smält blockchoklad och hela valnötskärnor.

För alla

Innehåller gluten, mjölk och ägg.

Tips

En klick grekisk yoghurt med lite honung på toppen är gott till.

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer