Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Hoppa till sidans innehåll

Recept

Ugnspannkaka med rivna rotfrukter


Vardagsfavoriten nummer ett, i en uppdaterad version med rivna rotfrukter! Vilka rotfrukter väljer du själv, men morot, palsternacka och rotselleri blir gott ihop. Lyxa till ugnspannkakan med smörstekta äpplen och salladslök. Bjud med rårörda lingon.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2015.

Ingredienser

  • 3 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk salt
  • 6 dl mjölk (3 %)
  • 4 ägg
  • 5 dl grovrivna rotfrukter (t ex morot, palsternacka, rotselleri)

Stekta äpplen

  • 2 röda äpplen
  • 6 salladslökar
  • 2 msk smör
  • rårörda lingon till servering

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Blanda mjöl, salt och hälften av mjölken i en bunke. Tillsätt ägg och resten av mjölken, vispa till en slät smet. Rör ner de rivna rotfrukterna.
  3. Häll smeten i en smord ugnssäker form, ca 25 x 35 cm. Grädda i mitten av ugnen ca 30 minuter.
  4. Stekta äpplen: Dela och kärna ur äpplena. Skär i klyftor. Ansa och dela salladslökarna på mitten. Stek äpple och salladslök i smöret 2–3 minuter i en stekpanna.
  5. Servera pannkakan med äppelfräset och rårörda lingon.

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfria produkter av mjölk och matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt och välj mjölkproteinfritt matfett.

Näringsvärde per portion

Energi: 2337 kj / 559 kcal
Protein:22 g
Kolhydrater: 67 g
Fett: 21 g
Salt: 1,5 g

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer