Hoppa till sidans innehåll

Recept

Tonfiskburgare- Albacore sliders

Hälsoburgare i miniformat - en tuna slider. Fyll små fullkornsfrallor med stekt eller grillad tonfisk, avokado, rättika och teriyakisås. Toppa hamburgaren med en wasabimajonnäs med pikant sting. Majonnäsen passar också till en sallad.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2013.

Ingredienser

  • 700 g MSC-märkt tonfisk
  • 75 g rättika
  • 1 avokado
  • 8 små fullkornsfralla
  • 1 liten näve ärtskott (1 liten näve motsvarar ca 25 g)
  • 4 tsk teriyakisås
  • 1 msk olivolja till stekning
  • salt

Wasbimajonnäs

  • 1 dl majonnäs
  • 2 tsk wasabi på tub
  • 1 krm salt

Gör så här

  1. Skala och skär rättikan i mycket fina strimlor.
  2. Dela, kärna ur och gröp ur avokadon. Skär i skivor.
  3. Majonäs: Rör ihop majonnäs, wasabi och salt.
  4. Dela och rosta bröden lätt på snittytorna i en torr stekpanna.
  5. Skär fisken i 8 portionsbitar (för 4 port). Grilla eller stek fisken i olja ett par minuter på varje sida. Se till att den inte blir helt genomstekt, annars blir den torr. Salta lätt.
  6. Fördela wasabimajonnäsen på brödens underdelar. Lägg på fisken. Toppa med avokado, rättikstrimlor, ärtskott och teriyakisås.
  7. Lägg på överdelarna av bröden och servera två små burgare per person. Bjud gärna Rostad sötpotatis och grönkålssallad till.

För alla

Gör glutenfritt: välj specialbröd utan gluten.
Gör laktosfri: kontrollera innehållet i bröd och majonnäs.
Gör mjölkproteinfri: kontrollera innehållet i bröd och majonnäs.
Gör äggfri: kontrollera brödet. Välj äggfri specialmajonnäs eller ersätt den med t ex crème fraiche som smaksätts med lite fransk senap och dragon.