Tomatsoppa med ris, feta och basilika

Betyg 4.2 av 5.
49 personer har röstat
6
Tomatsoppa med ris, feta och basilika

Tomatsoppa med ris, feta och basilika är en rik soppa som funkar bra som huvudrätt till hela familjen. Toppa den röda soppan med strimlad, grön basilika och servera med ett gott lantbröd.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2011

Tomatsoppa med ris, feta och basilika

Ingredienser

4 portioner
2   burkar hela tomater (à 400 g)
1   gul lök
1   vitlöksklyfta
2 msk  olivolja
2 msk  tomatpuré
1 1/2 tsk  oregano
3 msk  konc grönsaks- eller kycklingfond
1 l  vatten
1 dl  snabbkokt ris
1/2 tsk  salt
1 krm  svartpeppar
1/2 tsk  socker

Topping

1   kruka basilika
1   paket fetaost (à 200 g)

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: kontrollera  innehållet i fonden, använd laktosfri salladsost eller annan ost lagrad mer än 3 mån.
Gör mjölkproteinfri: kontrollera innehållet i fonden, ersätt fetaost med tofu.
Gör äggfri: kontrollera innehållet i fonden.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.2 av 5.
49 personer har röstat

Kommentarer

Mycket god soppa som är barnens favorit sedan drygt 10 år tillbaka!

Sandra

2024-01-25

Mycket god soppa och uppskattad av hela familjen.

Andréa

2024-01-08

Jättegod! Använde finkrossade tomater och bytte ut riset mot risoni.

Mariella

2022-08-02

Testa liknande recept

Krämig risotto
Betyg 3.3 av 5.
15 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Krämig saffransrisotto med räkor
Betyg 4.2 av 5.
64 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Svamprisotto med salsa verde
Betyg 4.1 av 5.
36 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Spenat och fetaostpaj med yoghurt och oregano
Betyg 4.2 av 5.
28 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Risotto med Västerbottensost
Betyg 3.1 av 5.
50 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Lammracks med rödbets- och myntasallad
Betyg 3.4 av 5.
14 personer har röstat
Över 60 min att tillaga