Tomatsoppa med ris, feta och basilika
Tomatsoppa med ris, feta och basilika är en rik soppa som funkar bra som huvudrätt till hela familjen. Toppa den röda soppan med strimlad, grön basilika och servera med ett gott lantbröd.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2011
Ingredienser
4 portioner
2 burkar hela tomater (à 400 g)
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 msk olivolja
2 msk tomatpuré
1 1/2 tsk oregano
3 msk konc grönsaks- eller kycklingfond
1 l vatten
1 dl snabbkokt ris
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
1/2 tsk socker
Topping
1 kruka basilika
1 paket fetaost (à 200 g)
För alla
Fri från gluten.
Gör laktosfri: kontrollera innehållet i fonden, använd laktosfri salladsost eller annan ost lagrad mer än 3 mån.
Gör mjölkproteinfri: kontrollera innehållet i fonden, ersätt fetaost med tofu.
Gör äggfri: kontrollera innehållet i fonden.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Mycket god soppa som är barnens favorit sedan drygt 10 år tillbaka!
Sandra
2024-01-25Mycket god soppa och uppskattad av hela familjen.
Andréa
2024-01-08Jättegod! Använde finkrossade tomater och bytte ut riset mot risoni.
Mariella
2022-08-02