Tom Kha Gai med fisk

Betyg 2.9 av 5.
169 personer har röstat
0
Tom Kha Gai med fisk

Smakstark thaigryta med mycket grönsaker. När grytan har fått koka ihop är det bara att tillsätta färdigskurna tärningar av torsk och lax, eller den fisk du annars föredrar. Grytan är suverän vardagsmat med härliga asiatisk touch.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2015

Tom Kha Gai med fisk

Ingredienser

4 portioner
250 g  rotselleri
250 g  morot
3   salladslökar
150 g  sockerärtor
2 msk  olja
1/2 - 1 msk  röd currypaste
1   burk kokosmjölk (à 400 ml)
2 msk  koncentrerad fiskfond
2 dl  vatten
2 msk  färskpressad limejuice
1 msk  japansk soja
1 msk  asiatisk fisksås
1 msk  flytande honung
1   påse frysta torsk- och laxtärningar (à 300 g)
mynta till garnering
ris till servering

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: kontrollera innehållet i fonden.
Gör mjölkproteinfri: kontrollera innehållet i fonden.
Gör äggfri: kontrollera innehållet i fonden.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.9 av 5.
169 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2995 KJ / 715 kCal
Fett38 g
Salt2.67 g
Kolhydrater65 g
Protein25 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Familjens thaigryta
Betyg 2.6 av 5.
147 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Laxsoppa med grädde och vitt vin
Betyg 4.4 av 5.
56 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Thaispett
Betyg 4 av 5.
13 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Gaeng massaman nua
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Thaigryta med fisk och nudlar
Betyg 3.5 av 5.
26 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Thaipocherad fiskfilé
Betyg 3.7 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga