Tofu i nori- och sojamarinad

Betyg 3 av 5.
40 personer har röstat
2
Tofu i nori- och sojamarinad

Sojabönan kan verkligen anta alla möjliga former. Tofu är en av dem. Men i sig har den inte så mycket smak, därför vinner tofun på att marineras. Som här – i nori, japansk soja och chili. Lägg den marinerade tofun i små salladsblad, fräscht plock på festen!

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2015

Tofu i nori- och sojamarinad

Ingredienser

10 bufféportioner
ca 270 g  tofu (fast, naturell)
1/2   röd chili
2   noriark
3 msk  fäskpressad citronjuice
1 dl  japansk soja
2   gemsallad (à ca 10 blad)
1 msk  olja

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

På festdagens förmiddag
30 minuter före servering

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
40 personer har röstat

Kommentarer

Hej Marieanne! Kärt barn har många namn så även gemsallad som även benämns som hjärtsallad. Hälsningar Michelle

Redaktionen

2016-12-05

Vad är gemsallad?

Marieanne

2016-12-04

Näringsvärde per portion

Energi177 KJ / 42 kCal
Fett3 g
Salt1.8 g
Kolhydrater1 g
Protein3 g

Testa liknande recept

Krispig tofu bowl med nudlar och svamp
Betyg 3.9 av 5.
15 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Sesamfräst tofu
Betyg 2.7 av 5.
47 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Senapsgriljerad tofu
Betyg 5 av 5.
4 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Misosoppa
Betyg 4.1 av 5.
87 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tofusill med senap
Betyg 4.6 av 5.
15 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Stroganoff på rökt tofu
Betyg 2.1 av 5.
58 personer har röstat
Under 30 min att tillaga