Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Recept

Tiramisu i glas


Tiramisu är en klassisk italiensk dessert som är mångas favorit. Gör den i portionsglas så blir den extra fin att bjuda på. Täck savoiardikex med en kräm på ägg, mascarpone, Amaretto och socker. Godast blir den om du gör den några timmar i förväg.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2016.

Ingredienser

  • 2 äggulor
  • 1 burk mascarpone (à 250 g)
  • 2 msk Amaretto, konjak eller rom
  • 2 äggvitor
  • 1/2 dl strösocker
  • 8 savoiardikex
  • 3/4 dl kall espresso eller starkt kaffe
  • kakao att pudra över

Gör så här

  1. Vispa ihop äggulor och mascarpone med Amaretto, konjak eller rom till en slät smet. 
  2. Vispa äggvitorna fluffiga med elvisp. Tillsätt sockret lite i taget och fortsätt vispa tills smeten är fast och blank. 
  3. Vänd ner äggvitevispet i äggsmeten med hjälp av en slickepott. 
  4. Doppa den sockrade sidan av kexen hastigt i espresso. Varva delade kex med äggvispet i portionsglas. Avsluta med ett lager äggsmet. Ställ i kylen minst 5 timmar, gärna över natten. 
  5. Pudra över kakao vid servering. 

För alla

Innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg. 

Näringsvärde per portion

Energi: 2263 kj / 541 kcal
Protein:11 g
Kolhydrater: 74 g
Fett: 19 g
Salt: 0,9 g

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer