Tiramisu i glas

Betyg 4.6 av 5.
111 personer har röstat
27
Tiramisu i glas

Tiramisu är en klassisk italiensk dessert som är mångas favorit. Gör den i portionsglas så blir den extra fin att bjuda på. Täck savoiardikex med en kräm på ägg, mascarpone, Amaretto och socker. Godast blir den om du gör den några timmar i förväg.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2016

Tiramisu i glas

Ingredienser

4 portioner
2   äggulor
1   burk mascarpone (à 250 g)
2 msk  Amaretto, konjak eller rom
2   äggvitor
1/2 dl  strösocker
8   savoiardikex
3/4 dl  kall espresso eller starkt kaffe
kakao att pudra över

För alla

Innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg. 

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.6 av 5.
111 personer har röstat

Kommentarer

Mycket bra recept! Jättegott med amaretto och jag testade även att göra en annan variant med citron juice istället för kaffe och passionslikör istället för amaretto, Passionsfrukt istället för kakao. Det blev jättegott!

Ida

2024-04-05

Även gott om man ersätter alkoholen men vaniljessens, blir kanon.

Helga

2023-08-27

Detta recept är superbra och autentiskt. Rekommenderas verkligen. Har gjort den många gånger och den går alltid hem. ( Jag ersätter amaretto med att riva ner ett par bittermandlar i äggsmeten.)

Peri

2023-08-19

Näringsvärde per portion

Energi2263 KJ / 541 kCal
Fett19 g
Salt0.9 g
Kolhydrater74 g
Protein11 g

Testa liknande recept

Tiramisu med blodapelsin och mynta
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Tiramisu med Baileys
Betyg 2.7 av 5.
65 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Tiramisu-mousse med likörespresso
Betyg 3.7 av 5.
24 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Tiramisu med marsalavin
Betyg 4.7 av 5.
20 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Olsson & Barcks tiramisu
Betyg 2.5 av 5.
31 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Tiramisu
Betyg 3.5 av 5.
468 personer har röstat
Över 60 min att tillaga