Tiramisu i glas
Tiramisu är en klassisk italiensk dessert som är mångas favorit. Gör den i portionsglas så blir den extra fin att bjuda på. Täck savoiardikex med en kräm på ägg, mascarpone, Amaretto och socker. Godast blir den om du gör den några timmar i förväg.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2016
Ingredienser
4 portioner
2 äggulor
1 burk mascarpone (à 250 g)
2 msk Amaretto, konjak eller rom
2 äggvitor
1/2 dl strösocker
8 savoiardikex
3/4 dl kall espresso eller starkt kaffe
kakao att pudra över
För alla
Innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2263 KJ / 541 kCal
Fett19 g
Salt0.9 g
Kolhydrater74 g
Protein11 g
Kommentarer
Mycket bra recept! Jättegott med amaretto och jag testade även att göra en annan variant med citron juice istället för kaffe och passionslikör istället för amaretto, Passionsfrukt istället för kakao. Det blev jättegott!
Ida
2024-04-05Även gott om man ersätter alkoholen men vaniljessens, blir kanon.
Helga
2023-08-27Detta recept är superbra och autentiskt. Rekommenderas verkligen. Har gjort den många gånger och den går alltid hem. ( Jag ersätter amaretto med att riva ner ett par bittermandlar i äggsmeten.)
Peri
2023-08-19