Recept

Timjanstekt potatissallad

Smakrik, festlig och samtidigt enkel potatissallad som du och dina gäster kommer att uppskatta. Den timjanstekta potatissalladen med soltorkade tomater, färsk lök och färskpotatis passar perfekt till det grillade köttet.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2000.

Ingredienser

  • 600 g kokt färskpotatis
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1 färsk lök
  • 4 tomater
  • 100 g marinerade soltorkad tomat
  • 1 tsk ljus fransk senap
  • 3 msk olja
  • 3 msk smör eller margarin
  • salt och peppar
  • 1 knippa färsk timjan

Gör så här

  1. Skär potatisen i bitar. Skala och skiva vitlöken. Skiva den färska löken. Skär de färska tomaterna i bitar och de marinerade i strimlor.
  2. Banda senapen med olja, lite i taget i en skål. Lägg i lökringar och tomatbitar och -strimlor. Blanda om.
  3. Fräs potatis och vitlök i smör eller olja i en stekpanna. Krydda med salt, peppar och timjan.
  4. Blanda ner det i tomatsalladen och rör om. Servera till grillat kött eller med tunna skivor skinka.

För alla

Fri från gluten och ägg men innehåller mjölk.
Gör mjölkfri: byt ut smöret mot mjölkfritt margarin eller olja.