Hoppa till sidans innehåll

Recept

Tandoorigryta med grönsaker

Bjud på en vegetarisk tandoorigryta med grönsaker. Tandoori är en smakrik och god kryddblandning med sina rötter i Indien. Mycket gott, rikligt och enkelt! Tillsätt kyckling om du inte vill ha grytan vegetarisk.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2005.

Ingredienser

  • 1 blomkål
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 gul lök
  • 2 paprikor
  • smör till stekning
  • 1/2 tsk salt
  • 2 dl vatten
  • 1/2 grönsaksbuljongtärning
  • 2 dl matyoghurt
  • 2 - 3 tsk tandooripasta
  • 1 tsk majsstärkelse (Maizena)
  • 1 burk stora vita bönor (à 400 g)
  • 100 g sockerärtor

Tillbehör:

  • kokt ris och chutney

Näringsvärde per portion

Energi: 3462 kj / 824 kcal
Protein:23 g
Kolhydrater: 8,5 g
Fett: 155 g
Salt: 2,73 g

Gör så här

  1. Dela blomkålen i små buketter. Skala och hacka vitlöken. Skala och klyfta löken. Kärna ur och skär paprikan i bitar.
  2. Stek allt i smör i en stor stekpanna. Salta.
  3. Vispa ihop vatten, smulad buljong, yoghurt, tandoorikrydda och majsstärkelse i en gryta. Låt det koka upp.
  4. Lägg i grönsakerna och koka grytan ca 2 minuter. Lägg i sköljda och avrunna bönor samt sockerärter. Koka ytterligare 1 minut.
  5. Servera med bröd och avrunda med en frukt.

För alla

Läs noga ingredienserna i tandooripastan.
Gluten- och äggfri om rätt bröd används.
Gör laktosfri: välj laktosfri matyoghurt. Stek i olja eller laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkfritt yoghurtalternativ. Stek i olja eller mjölkfritt margarin i stället för smör.

Näringsvärdet är beräknat inklusive basmatiris, chutney, bröd och frukt.

Liknande recept

Kommentarer

Agneta Anmäl

Mycket gott! Tog mer Tandoori och denna rätt blir en av mina favoriter

Lena Anmäl

Min dotter tycker vi skall äta mer vegetariskt och jag provade den här rätten. Det blev mycket uppskattat eftersom vi båda gillar blomkål. Vi åt upp nästan allt. Tur vi bara var två...

Esbjörn Anmäl

Följde andras rekommendationer och tog 1,5 msk Maizena och 3 tsk Tandooripasta. Saknades ändå sting så nästa gån tar jag 4 tsk Tandooripasta (kan bero på märke). Dubblade mängden buljong för mer smak. Sockerärtorna är bara störande, nästa gång utesluter jag dem. Med allt detta blir det en jättegod veg middag.

Lägg till en egen kommentar.

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer