Tandooribakad lax med broccoli
Tandooribakad lax med broccoli är ett smakrikt och gott recept på laxfilé, tandooripaste och matyoghurt. Till laxen serveras broccoli, citronklyftor och basmatiris.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2005
Ingredienser
4 portioner
600 g laxfilé (à ca 150 g)
ca 500 g broccoli
2 msk tandooripasta
1 dl matyoghurt
1 tsk salt
1 krm peppar
Till servering
citronklyftor
basmatiris
För alla
Rätten är fri från gluten och ägg men innehåller mjölk.
Gör mjölkfri: använd mjölkfritt yoghurtalternativ.
Gör så här
Tips
Smaksätt resterande matyoghurt med tandooripaste och servera som extrasås till
maten tillsammans med varma pitabröd.
maten tillsammans med varma pitabröd.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2280 KJ / 540 kCal
Fett21 g
Kolhydrater51 g
Protein37 g
Kommentarer
Jättegott. 2-3 msk tandorikrydda till 3 dl youghurt blir lagom.serverades ihop med "Bulgur med citron och pepparrot" Jättegott österländskt!
Johan
2006-03-25Tandoorin tog död på laxsmaken. Det skulle nog passa bättre med torsk eller ännu hellre med kyckling. Barnen tyckte det var för starkt och då hade jag ändå inte tagit så mycket tandoori som man skulle.
Åsa
2005-11-10Enkelt, gott och nyttigt. Perfekt!
Marta
2005-09-21