Tagliatelle med lammfrikadeller i citronsås
Dessa fina lammfrikadeller med smak av vitlök, oregano och mynta blandar du ihop med en syrlig citronsås och nykokt, varm tagliatelle samt ljuvligt kronärtskocksfräs till middagen. Servera med massa parmesan, bladpersilja och finrivet citronskal.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2011
Ingredienser
4 portioner
400 g tagliatelle
1 glasburk marinerade kronärtskockor (à 290 g)
1 vitlöksklyfta
olivolja
Frikadeller
1/2 dl ströbröd
1 dl mjölk
1 vitlöksklyfta
300 g lamm- eller kalvfärs
1 ägg
finrivet skal av 1 citron
1 dl riven parmesan
2 tsk oregano
2 tsk mynta
1 krm chiliflakes
4/5 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 l vatten
3 msk konc grönsaksfond
1/2 dl vetemjöl
Citronsås
2 äggulor
finrivet skal och juice av 1/2 citron
1/2 tsk salt
1 tsk honung
Garnering
riven parmesan
svartpeppar
2 msk hackad bladpersilja
finrivet citronskal
För alla
Innehåller ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfri specialpasta. Välj ströbröd fritt från gluten eller byt mot rent havre. Uteslut vetemjölet i färsen.
Gör laktosfri: använd laktosfritt ströbröd eller välj havregryn. Använd laktosfri mjölk eller vatten.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt ströbröd eller välj havregryn. Välj mjölkfritt ostalternativ och ersätt mjölk med vatten eller med t ex havremjölk.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer