Recept

Tagine med lamm, oliver och syltlök

En tagine som är rik på ingredienser och kommer att ge dina smaklökar en fantastisk smakupplevelse. Mört lamm, oliver och syltlök kokas i grytan tillsammans med bland annat ingefära, bombay chutney och kapris. Kryddig och underbar!

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2008.

Ingredienser

  • 1 kg grytbitar av lamm
  • 1 hel vitlök i klyftor
  • 1 burk urkärnade svarta oliver (à ca 350 g)
  • 1 dl syltlök
  • 1/2 dl bombay chutney
  • 1/2 dl ketjap manis (söt soja)
  • 4 msk kapris
  • 2 tsk malen spiskummin
  • 2 tsk malen ingefära
  • 750 ml rött vin (gärna fruktigt)
  • ev maizena majsstärkelse
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150°C.
  2. Lägg alla ingredienser i en gryta eller tjockbottnad kastrull. Häll på vinet och rör om väl.
  3. Låt koka upp på spisen, lägg på lock och ställ in grytan i ugnen i 2-3 timmar eller tills lammet känns mycket mört.
  4. Häll ev av såsen och låt den koka i 15-20 minuter och red av med lite majsstärkelse (Maizena). Smaka av med salt och peppar.
  5. Servera genast eller värm upp på spisen nästa dag.

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.