Syrlig räkceviche

Betyg 3.1 av 5.
226 personer har röstat
8
Syrlig räkceviche

Ceviche är en peruansk älsklingsrätt där fiskar av olika slag marineras i en syrlig lag. Här ersätter vi den råa fisken med räkor. Marinaden är en lika het som frisk historia med olivolja, chili, lime och citron. Bitar av mango tillför en angenäm sötma. Supermums!

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2015

Syrlig räkceviche

Ingredienser

6 portioner
2   avokador
2   salladslökar
200 g  skalade räkor
1 dl  hackad koriander
2 dl  tärnad mango (färsk eller fryst)
2 krm  salt
1 krm  svartpeppar

Citrusmarinad

1   röd chili (t ex spansk peppar)
2   vitlöksklyftor
3 msk  olivolja
1 dl  färskpressad citronjuice
1 dl  färskpressad limejuice

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.1 av 5.
226 personer har röstat

Kommentarer

Min absoluta favorit

Erik mattias

2023-06-13

Supergott!

Maria

2022-03-19

Härlig förrätt, kompletterade med några kammusslor

Thomas

2021-04-24

Näringsvärde per portion

Energi795 KJ / 190 kCal
Fett14 g
Salt0.77 g
Kolhydrater8 g
Protein7 g

Testa liknande recept

Ceviche med sötpotatis
Betyg 4.9 av 5.
8 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Ceviche med färsk tonfisk och lax
Betyg 3.4 av 5.
25 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Svensk ”ceviche”
Betyg 4 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Lax- och räkceviche
Betyg 3.6 av 5.
18 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Ceviche på peruanskt vis
Betyg 2.9 av 5.
220 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Mangosalsa med räkor och gurka
Betyg 2.9 av 5.
23 personer har röstat
Under 30 min att tillaga