Hoppa till sidans innehåll

Recept

Sushiris

Ska du göra sushi? Då är detta sushiris ett måste att göra till din sushi. Det kokade, rundkorniga riset ger du sin speciella smak genom att stänka på su, som är en risvinäger, och sedan försiktigt blanda runt.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 1998.

Ingredienser

  • 4 dl rundkornigt ris gärna japanskt sushiris
  • 4 dl vatten
  • 4 msk su (risvinäger eller annan mild vinäger)

Näringsvärde per portion

Energi: 1973 kj / 472 kcal
Protein:8 g
Kolhydrater: 104 g
Fett: 1 g
Salt: 2,6 g

Gör så här

  1. Lägg riset i en kastrull. Skölj riset tills vattnet ser klart ut. Häll av det. Tillsätt vatten. Låt stå i 30 minuter.
  2. Rör om riset. Koka upp vattnet. Täck med lock, sänk värmen till minsta möjliga. Sjud i 20 minuter.
  3. Dra kastrullen från värmen. Låt stå i 10-20 minuter utan att lyfta på locket.
  4. Lägg över riset i en stor porslinsform. Stänk risvinägern över riset. Skär skåror i riset med en stekspade eller stor sked. Blanda försiktigt vinägern med riset utan att mosa riskornen.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Näringsvärdet är beräknat på hela satsen.

ICA stoppar försäljning av barnkläder från Ronald A/S pga kvalitetsbrist som kan orsaka kvävning. Läs mer