Recept

Supersås & marinad

Perfekt recept på supersås och marinad till sommarens alla grillfester! Tomat, vitlök, ingefära, öl, soja och chilisås kokas ihop och blir en fenomenal smakhöjare.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2010.

Ingredienser

1 sats
  • 1 tomat
  • 1 vitlöksklyfta
  • 3 - 4 cm färsk ingefära
  • 1 dl öl (ljus lager)
  • 1/2 dl soja
  • 3 msk het chilisås
  • 1/2 tsk grovmalen svartpeppar
  • 1 tsk farinsocker
  • 1 tsk rödvinsvinäger

Gör så här

  1. Skär tomat i grova bitar.
  2. Skala och finhacka vitlöksklyfta och färsk ingefära.
  3. Lägg ovanstående i en kastrull och tillsätt öl, soja, het chilisås, grovmalen svartpeppar, farinsocker och rödvinsvinäger. Låt koka i 5 minuter.
  4. Mixa slätt med stavmixer eller i matberedare.

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj öl fritt från gluten eller med låg glutenhalt, se Livsmedelsverkets lista (www.slv.se).