Stekt tofu med spenat, ägg och söt soja

Betyg 3 av 5.
44 personer har röstat
0
Stekt tofu med spenat, ägg och söt soja

Naturell tofu smakar inte så mycket i sig själv, men ger god konsistens. Här är det i stället den indonesiska söta sojan ketjap manis som sätter smak på denna smakfulla vegetariska rätt med stekt ägg. En god vegetarisk rätt eller som tillbehör på buffén.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2015

Stekt tofu med spenat, ägg och söt soja

Ingredienser

6-8 buffe portioner
300 g  fast, naturell tofu
1   röd chilifrukt (t ex spansk peppar)
2   vitlöksklyftor
2 msk  rapsolja
400 g  fryst, tinad bladspenat
1 tsk  sesamolja
1 tsk  risvinäger
1 tsk  kinesisk soja
2 krm  salt
4   ägg
1 1/2 msk  ketjap manis

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein.
Gör glutenfri: Uteslut hoisinsåsen och ersätt den med t ex en ljus sojasås eller glutenfri woksås.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
44 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi662 KJ / 158 kCal
Fett11 g
Salt0.52 g
Kolhydrater3 g
Protein10 g

Testa liknande recept

Hoi sin-sås
Betyg 2.5 av 5.
8 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Veganska revbensspjäll av tofu
Betyg 3.3 av 5.
25 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Helgrillad tofu med jordnötssås och grillad färsk lök
Betyg 3.4 av 5.
55 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ma po dou fu
Betyg 2.6 av 5.
19 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Under 30 min att tillaga
Sötstark sojaglaze
Betyg 2 av 5.
1 personer har röstat
Under 15 min att tillaga