Hoppa till sidans innehåll

Recept

Spritsade köttbullar

Med det här receptet på spritsade köttbullar får du garanterat smakrika, fylliga och saftiga köttbullar. Dessutom slipper du rulla köttbullarna, för du spritsar dom direkt i pannan. Ett oklanderligt recept.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2004.

Ingredienser

  • 1 dl ströbröd
  • 2 dl mjölk
  • 1 gul lök
  • 800 g köttfärs
  • 1 ägg
  • 1 msk senap
  • 1 msk dijonsenap
  • 2 tsk salt
  • 2 krm malen vitpeppar
  • 2 - 3 msk margarin eller smör till stekning

Gör så här

  1. Bland ströbröd och mjölk. Låt stå och svälla i ca 10 minuter.
  2. Skala och riv löken på rivjärn. Blanda ner lök, färs, ägg, senap, salt och pappar i ströbrödsblandningen. Arbeta till en smidig färs. Lägg hälfen av färsen i en kraftig spritspåse utav tyll (plast-/metallspets).
  3. Hetta upp lite av matfettet i en stekpanna. När det är ljusgult och har slutat skumma spritsas färsen i och skärs av emellan med en vass kniv till små köttbullar. Stek köttbullarna runt om i ca 8 minuter. Stek resten av färsen i resterade matfett på samma sätt.

För alla

Gör glutenfri: använd ströbröd utan gluten eller byt ut störbrödet mot ren havre.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt ströbröd eller havregryn. Välj vatten eller mjölkfritt alternativ, t ex Solhavre. Stek i olja eller mjölkfritt margarin.
Gör äggfri: använd ströbröd utan ägg och uteslut ägget i färsen.

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer