Recept

Sparris med parmesan och hasselnötter

Sparris med parmesan och hasselnötter är himmelskt gott och ljuvligt vackert. Du lägger sparrispaketen på grillen. Färskpressad citronjuice ger också njutning åt sparrisen.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2008.

Ingredienser

  • 16 sparrisar
  • olivolja
  • färskpressad citronjuice
  • flingsalt
  • nymalen svartpeppar
  • några grovhackade rostade hasselnötter
  • riven parmesanost
  • smör
  • folieark

Näringsvärde per portion

Energi: 490 kj / 117 kcal
Protein:5,0 g
Kolhydrater: 2,7 g
Fett: 9,4 g

Gör så här

  1. Bryt av ändarna på sparrisar där de går av naturligt. Fördela sparrisarna på 4 dubbelvikta folieark (för 4 port).
  2. Ringla över olivolja och lite färskpressad citronjuice. Strö över flingsalt, nymalen svartpeppar och några grovhackade rostade hasselnötter. Riv över generöst med parmesan och toppa med en liten klick smör.
  3. Vik ihop paketen noga och lägg på grillen i 15-20 minuter.

För alla

Fri från ägg och gluten.
Gör laktosfri: Välj laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: Välj mjölkproteinfritt matfett och byt ut parmesan mot mjölkproteinfri ost.

Tips

Gott till: Majskycklingfilé, quornfiléer och oxfilé.

Sparrispaketen kan också göras i ugn – 225°C, 10 minuter.