Recept

Snabbgravad sojalax med wasabimajonnäs

Med hjälp av en ”gravningsmarinad” gör du gravad lax på bara fyra timmar. Blanda bara valfri vätska, salt och socker. Här är det japansk soja som ger laxen en djupare sälta med asiatisk känsla. Majonnäs smaksatt med wasabi förstärker det asiatiska smaktänket.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2015.

Ingredienser

  • 500 g laxfilé
  • 2 msk salt
  • 2 msk socker
  • 1 dl japansk soja

Wasabimajonnäs

  • 1 dl majonnäs
  • 1 msk wasabi på tub

Näringsvärde per portion

Energi: 1849 kj / 442 kcal
Protein:25 g
Kolhydrater: 9 g
Fett: 34 g
Salt: 6,24 g

Gör så här

  1. Skär bort eventuellt skinn från laxen.
  2. Blanda salt och socker med sojan. Koka upp. Låt svalna.
  3. Häll vätskan i en plastpåse och lägg i laxen. Knyt ihop påsen och skaka/gnid in.
  4. Lägg påsen på ett fat i kylen 4 timmar. Vänd efter halva tiden.
  5. Wasabimajonnäs: Blanda ihop majonnäs och wasabi.
  6. Ta upp laxen och skär i skivor. Servera med majonnäsen och gärna en fräsch algsallad.

För alla

Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: Välj äggfri majonnäs.