Snabbgravad sojalax med wasabimajonnäs
Med hjälp av en ”gravningsmarinad” gör du gravad lax på bara fyra timmar. Blanda bara valfri vätska, salt och socker. Här är det japansk soja som ger laxen en djupare sälta med asiatisk känsla. Majonnäs smaksatt med wasabi förstärker det asiatiska smaktänket.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2015
Ingredienser
4 portioner
500 g laxfilé
2 msk salt
2 msk socker
1 dl japansk soja
Wasabimajonnäs
1 dl majonnäs
1 msk wasabi på tub
För alla
Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: Välj äggfri majonnäs.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1849 KJ / 442 kCal
Fett34 g
Salt6.24 g
Kolhydrater9 g
Protein25 g
Kommentarer
Jag älskar det här receptet! Enkelt att göra och väldigt gott. Det har blivit en favorit bland familj och vä. Er.
Inger
2023-08-21Världens bästa-så uppskattad
Annelie
2022-06-23Otroligt god och mycket lätt att göra! Har gjort den till både påsk och midsommar på mångas begäran
Laima
2022-04-06