Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Recept

Snabb mangoglass med kvarg


En mättande och fräsch snabbglass med extra näringsboost från chiafrön. Med fryst mango får du den rätta glassiga konsistensen. Apelsinjuice bidrar med ytterligare sötma och också en fräsch syra. Vaniljkvarg ger en glassig smak och färsk ingefära piggar upp.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2017.

Ingredienser

  • 250 g fryst mango
  • 1 dl färskpressad apelsinjuice
  • 1 dl vaniljkvarg
  • 1 msk riven ingefära
  • 1 msk honung
  • 2 msk chiafrön
  • 1 krm salt

Gör så här

  1. Mixa fryst mango, apelsinjuice, kvarg, ingefära och honung slätt med stavmixer eller i en matberedare. 
  2. Tillsätt chiafrön och salt. Mixa snabbt ihop. Lägg upp i glas och servera.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri kvarg.
Innehåller mjölkprotein.

Näringsvärde per portion

Energi: 509 kj / 122 kcal
Protein:3 g
Kolhydrater: 21 g
Fett: 2 g
Salt: 0,37 g

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer