Skördesallad med rostat pita

Betyg 4.1 av 5.
13 personer har röstat
0
Skördesallad med rostat pita

Rostat pitabröd är signaturingrediensen i denna klassiska meze-sallad som även går under namnet fattoush. Alla ingredienser blandas med en smakfull vitlöks- och sumakdressing. Bröden rostar du enkelt i ugnen och strör över strax före servering.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2015

Skördesallad med rostat pita

Ingredienser

4 portioner

Dressing

1/2 dl  olivolja
1   riven vitlöksklyfta
ca 1 tsk  sumak eller finrivet citronskal
1/2 dl  färskpressad citronjuice
1 krm  salt
1/2 krm  svartpeppar

Sallad

1   gurka
3   tomater
1/2   knippe rädisor (ca 100 g)
1   schalottenlök
3   salladslökar
1   plocksallat
1 dl  hackad mynta
2 tsk  finhackad färsk kyndel eller timjan
2   pitabröd
1 1/2 msk  olivolja

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: Välj glutenfritt tortillabröd i stället för pitabröd.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.1 av 5.
13 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1203 KJ / 288 kCal
Fett18 g
Salt0.43 g
Kolhydrater26 g
Protein5 g

Testa liknande recept

Fattoush - somrig sallad med mynta och halloumi
Betyg 4.4 av 5.
40 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Za'atar
Betyg 4.1 av 5.
12 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Biber yaglamasipaprika i tomatsås
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Pitatilltugg
Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Tabbouleh med quinoa
Betyg 3.9 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Za´atar med timjan
Betyg 3.3 av 5.
9 personer har röstat
Under 15 min att tillaga