Shrimp rolls med brioche
Istället för lobster roll – gör shrimp roll där krämig och syrlig räkröra med selleri, citron och majonnäs utgör fyllningen. Servera räkröran i ett saftigt vitlöksrostat briochebröd, perfekt som förrätt eller enkel lunch.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2019
Ingredienser
4 portioner
1 selleristjälk
200 g frysta skalade räkor
1 dl majonnäs
1 - 2 krm chiliflakes
1 tsk finrivet citronskal
salt
svartpeppar
3 msk smör
1/2 vitlöksklyfta
4 korvbröd av brioche
2 msk finskuren gräslök
Till servering
citronklyftor
För alla
Kontrollera noga innehållet i majonnäsen och brödet.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkproteinfritt matfett.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.
Näringsvärdet är exkl. citronklyftor.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1929 KJ / 461 kCal
Fett31 g
Salt2 g
Kolhydrater32 g
Protein14 g
Kommentarer
Mycket gott och uppskattat av gästerna 🤗
David
2021-12-31Mycket gott ! Love it
Niklas
2021-12-30